Последната си пресконференция за годината проведе Черноморец (Бургас). Събота от 13:00 часа „акулите“ приемат Локомотив (София) в мач реванш от осминафиналите в турнира за купата на България. Първият двубой завърши с успех за столичани с 3:1.


„От групата за този мач със сигурност отпадат Гаел и Венелин Филипов. Жереми Фо-Поре също има някакъв проблем, но се надяваме да бъде готов за мача. Стоян Колев също имаше проблеми, но ще бъде на линия.


Смятам, че мачът с Литекс, който изиграхме в Ловеч, беше един от най-добрите ни през този сезон. Вярно, че загубихме, но ние сме доволни от това, което показаха футболистите. Смятаме, че коригирахме нещата от предходния мач с Локомотив (София), където допуснахме елементарни грешки, главно в концентрацията и мотивацията. Мисля, че играчите осъзнаха това и изнесоха доста силен мач в Ловеч.


Не си правим илюзии, че ще бъде лесно. Трябват ни два чисти гола да продължим”, заяви помощник треньора на бургазлии Петър Колев.


“Мисля, че в първия мач допуснахме твърде лек трети гол. Там имаше и други обстоятелства, които помогнаха. Просто условията за игра не бяха нормални. На полувремето там внесохме необходимите корекции, след което отборът заигра по-добре, но за жалост точно тогава получихме трети гол, който в крайна сметка може да ни натежи много. Аз съм сигурен обаче, че футболистите ще дадат максимума от себе си, въпреки натрупаната умора, за да продължим напред в турнира”, допълни той.