Фенове и футболисти на Черноморец (Бургас) се събраха снощи в ресторанта на стадион “Лазур” на специално организиран курбан за здраве и успехи.

Свещеник отслужи молебен за повече победи на терена на “синия” отбор. Идеята за тържеството и сплотяването на редиците дойде от от фенклуба, но беше приета много добре от ръководството, треньорите и играчите. Най-комуникативен с привържениците беше помощник-треньорът Георги Чиликов, който в детайли обясняваше тактически прийоми и идеи, на които се залага в мачовете. Обсъдени бяха и други важни въпроси за развитието на Черноморец като футболен клуб и изобщо като спортен проект, в това число и постепенното възстановяване на едноименния стадион, за което стъпки вече се предприемат. И фенове, и футболисти се надяват, че лошата серия е приключила и още идния кръг акулите ще се върнат от гостуването си в Стара Загора с точки. Това е втората социална инициатива на Черноморец (Бургас) в последните три дни. Тимът, който напоследък изпитва затруднение в представянето си в "А" група ще стане по-достъпен за привържениците си.

"Това е ден, в който целият стадион отваря врати за всички посетители, които искат да влязат на терена, да надникнат в съблекалните на футболистите, да се снимат с тях и подробно да разгледат отблизо едно от най-добрите футболни съоръжения в България", съобщават от клуба.

Събитието започва в 11:00 часа, а на него ще присъстват футболисти, треньори и ветерани.