Черноморец подготвя сериозен трансферен удар през лятото, научи БЛИЦ. В плановете на тима попада млад и талантлив бразилски нападател от школата на Сантос. Младокът е наричан Новия Джоване Елбер, като вече няколко европейски клуба са насочили поглед към него. Нападателят, който е едва на 19 години, обаче има договор с мениджър, близък до истинския Джоване Елбер. Както е известно, бразилският ветеран е пръв приятел на Красимир Балъков и помага на Черноморец за селекцията. Именно поради тази причина шансовете на бургазлии да се преборят за подписа са младока стават значителни. Българският тим ще бъде трамплин за Новия Елбер към Западна Европа и по-специално към Бундеслигата.

“Абсурд е да ви кажем истинското име на момчето. Опитваме се да пазим всичко в тайна и водим конфиденциални преговори, като идеята е да привлечем въпросния футболист от 1 юли”, съобщи източник на БЛИЦ от Черноморец.
Той добави, че в плановете на Красимир Балъков влизат още двама бразилци – халф и защитник, като вероятността те да облекат синия екип е почти 100 %. Не  така стоят нещата с Новия Елбер. Връзката на младока с Джоване Елбер, както и готовността на собственика на Черноморец Митко Събев да плати желаната сума, обаче правят шансовете за страхотния трансфер близки до реалността.

БЛИЦ научи още, че скаутът на клуба Симеон Чилибонов е бил наскоро в Бразилия, където е гледал именно тримата набелязани играчи.