На официална пресконференция днес беше даден старт на междуучилищен турнир по футбол за деца, родени през 2001 година. Инициативата е на ПСФК Черноморец (Бургас) и община Бургас. На брифинга присъстваха кметът на града Димитър Николов, изпълнителеният директор на "акулите" Пламен Киряков, капитанът на тима от близкото минало Пламен Крумов, който заедно с шефа на съдиите в Бургас Георги Виделов са отговорни изцяло за провеждането на надпреварата.

В пресконференцията участваха още шефът на дирекция спорт към община Бургас Веселина Деведжиева, старши експертът по физическо възпитание и спорт в регионалния инспекторат по образованието Павлина Алексиева и старши специалистът в дирекция образование и демографски въпроси Николай Станков.

В турнира ще се включат 19 училища и над 300 деца. Тържественото откриване ще се състои на 20 октомври в спортен комплекс "Изгрев", където в последствие ще се провеждат всички мачове от надпреварата.

"Всичко се прави в името на нашите деца. Ще бъдат включени активно и всички наши футболисти, които ще могат да бъдат избирани от децата и да се вклочват в мачовете. Ще бъдат предвидени много награди, както и стимули за хората, които се ангажират с дейността около провеждането на срещите", коментира изпълнителният директор на Черноморец Пламен Киряков.

"Радвам се, че събитието се провежда в Бургас. Ще направим всичко, което зависи от нас за нормалното провеждане на тази кампания", сподели кметът Димитър Николов и пожела успех на начинанието.

"Надявам, че тази хубава инициатива ще се превърне в традиция за нашия град, защото спортът отдавна е доказал своето положително въздействие върху нашите деца, а и всички добри спортисти тръгват от училищата", добави бившият капитан на "акулите" Пламен Крумов.

http://www.chernomoretz.bg/files/131859806487687.jpg