Черноморец и Сливен искат да разменят домакинството на двубоя от 6-ия кръг между двата тима. По програма срещата трябва да се състои на 13 септември в Бургас, но заради молба на бургазлии може да се играе в Сливен. Причината за евентуалната промяна е започналата рехабилитация на терена на стадион “Лазур”. Тревата се наторява и пресява с пясък, за да се компенсират сериозните поражения, които претърпя от жегите. За промяната обаче се чака одобрение от страна на БФС. “Акулите” ще имат следващ мач на „Лазур” в края на месец септември. Надеждите са дотогава тревата да е в оптимално състояние, макар и не на сто процента.

„Правим всичко възможно да възстановим терена по най-бързия начин. Дори и специалистите обаче трудно могат да кажат какъв ще бъде резултатът. Ако не се постигне желания ефект, може да се наложи след края на есенния полусезон изцяло да сменим тревата”, коментира Красимир Балъков.

По време на паузата в професионалния футбол Черноморец ще изиграе контрола с Черноморец Поморие на 5 септември (неделя)./БЛИЦ