Черноморец проявява сериозен интерес към национала от Берое Иво Иванов. Както е известно, бранителят получи повиквателна от Станимир Стоилов за мачовете с Шахтьор (Донецк) и Малта. Новината потвърди треньорът на “акулите” Красимир Балъков. Наставникът не съобщи други желани имена, но уточни, че в списъка за селекция не попадат играчи на Левски, ЦСКА и Литекс.

Евентуалните нови попълнения са както от родния пазар, така и чужденци. Французинът Джон Глеле, който беше две седмици на проби, си е заминал за родината, но вариантът да бъде привлечен все още не е отпаднал.

“През зимата не е подходящо да се правят масивни покупки. Имаме набелязани футболисти за отделни позиции. Ако ги привлечем – добре, ако не – ще се опитаме да го сторим през лятото”, каза Балъков.
След като прекара 6 месеца под наем в Локо (Пд/) от зимата в Черноморец се завръща Георги Божилов.

Сега се търси отбор, на който да бъде даден под наем вратарят Владислав Стоянов, който е твърда резерва на германеца Паскал Борел. „Акулите” искат вратарят да играе редовно и да се развива, но държат да запазят правата си над него. При тази ситуация се работи по привличането на нов вратар.

Запитвания от чужбина има за Александър Стоймирович и Дуду, но Балъков определи интереса като повърхностен. Предвижда се сърбинът пак да бъде изпратен на проби в Шалке 04, където се понрави на мениджъра Феликс Магат по време на престоя си през септември, но получи контузия. Бразилецът пък влязъл в полезренението на клубове от Германия и Турция.

Краси Балъков за пореден път потвърди новината на БЛИЦ, че бразилецът от Локо (Пловдив) Даксон е почти сигурно ново попълнение./БЛИЦ