Ръководството на Черноморец реши да разкрие цялата данъчно осигурителна информация относно възнагражденията на футболистите.

С писмо до изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов и до Парламентарната комисия за борба с корупцията, шефовете дават съгласието си за предоставянето на цялата информация относно размера на начислените, установените или платените данъци и задължителни осигурителни вноски за периода от регистрацията на акционерното дружество в Търговския регистър на БОС на 06.07.2005 година до 31.05.2008 година (датата на последния ревизиран период).

Действията на ПСФК Черноморец – Бургас са напълно доброволни и в синхрон с цялостната политика на прозрачност, финансова дисциплина, отчетност и спазване на добрите бизнес - практики в работата на клуба. Така Черноморец става първият клуб, който отговаря с конкретни действия на призива за публичност, отправен от НАП и Парламентарната комисия за борба с корупцията. Всички финансови документи на клуба за изрядни, извършен е необходимия одит и са заверени отчетите на дружеството, подчертават от ръководството на Черноморец, съобщава пресслужбата на клуба.

„С този акт, ние отново заявяваме готовността си да съдействаме на правителството и ресорните институции в установяването на финансова и данъчна дисциплина, както във футболните клубове, така и във всички сектори на икономиката. Призовавам останалите професионални клубове да извадят на светло данъчната и осигурителната информация за дружествата си, за да докажат своя ангажимент към обществения интерес, спортната етика и развитието на футбола, съобразно най-високите международни стандарти.

Нашата задача е да отстоим професионализма и спортсменското начало, за да направим българският футбол равностоен на елитните отбори на европейската сцена. Сред тези отбори няма място за „сив” бизнес, нерегламентирани влияния и лоши практики”, коментира Митко Събев./БЛИЦ