Черноморец Бургас победи Славия с 2:1 в късния съботен мач от 27-ия кръг на елитната ни “А” група. Още в 15-ата минута гостите от София имаха възможност да излязат напред в резултата, но Дубала с глава прати топката право в страничната греда на Борел.

В 26-ата минута Николай Кръстев откри резултата в полза на “акулите” от Бургас, след като засече с глава центриране от корнер. В края на полувремето Марсио Нуньо излеза на удобна позиция срещу стража на Славия Емил Петров, който отрази удара на нападателя с вещина, избивайки в корнер.

След почивката в 66-ата минута възпитаниците на Славица Кузмановски стигнаха до изравнително попадение, дело на Дубала. След грешка в отбраната на домакините, топката попада в чернокожия нападател на “белите” и той от десетина метра вкара под плонжа на Борел за 1:1.

Радостта на гостите обаче трая по-малко от 10 минути. В 73-ата минута след центриране отляво, топката попадна в Светлин Симеонов, който хитро чукна с глава, след което коженото кълбо се удари в земята и излъга вратаря Петров, за да навести вратата му за 2:1. До края на мача домакините имаха възможност да стигнат и до по-изразителен успех, но удар на Марсио Нуньо в последните минути мина около 30 сантиметра от вратата на Петров.

Така с победата си Черноморец се изкачи на 6-о място във временното класиране с актив от 37 точки, докато Славия се смъкна на 8-а позиция със своите 36 точки. /БЛИЦ