Турнирът за Купата на Африка е лишил Черноморец от приходи в размер на 400 000 евро, научи БЛИЦ. Нападателят Исуф Уатара, който бе повикан в състава на Буркина Фасо е бил пред сигурен трансфер в турския Мерсин Индманюрду.

Сделката обаче е на път да пропадне, тъй като турците вече се оглеждат за друг нападател и не желаят да чакат края на надпреварата на Черния континент. За капак на всичко Уатара е получил контузия преди три дни и все още не е ясно колко сериозна е травмата му.

Договорената трансферна сума за Уатара е била 400 000 евро, каквато е минималната освобождаваща клауза в договора на нападателят, а сделката бе движена от бившият футболист на Литекс Несим Нешадов. С тези пари Черноморец трябваше да подсигури голяма част от разходите си за пролетния полусезон.

Преди време в Мерсин игра българинът Спас Делев, но впоследствие напусна клуба заради неизплатени заплати. В момента Мерсин е на предпоследното място в класирането на Турция, но все още има шанс да запази мястото си в Супер лигата.