Черноморец разпространи специална декларация, с която призовава феновете за подкрепа в следващите мачове. Тимът, воден от Красимир Балъков все още няма загуба през сезона и замеа второто място в класирането. Ето и текстът на декларацията:

Елате на стадион Лазур! Дайте своята подкрепа за ПСФК Черноморец - Бургас в предстоящите важни срещи от футболното първенство!

Защото днес ПСФК Черноморец – Бургас носи възхода на бургаския футбол!

Обновеният тим на „акулите” започна своя най-силен сезон, като показа, че в България има място за европейски футбол. С всяка своя среща Черноморец – Бургас доказва, че единствено честната игра, високата амбиция и спортното майсторство могат да доведат до трайни резултати.

Ние сме първият отбор, който започна да гради нов устойчив модел, познат от елитните европейски клубове и основан на добре развита детско - юношеска школа, инвестиции в отлична база и спортна инфраструктура, професионален мениджмънт и спортна етика.
Целта на инвестициите е да успеем да създадем професионална среда и отбор, способен да бъде конкурентен в европейски, и дори в световен план!

ПСФК Черноморец – Бургас е първият клуб в България, който отправи призив за прозрачност и яснота във финансирането на футболната игра и доходите на треньори и играчи. Ние първи свалихме доброволно данъчната тайна върху финансите на клуба, с което показахме своята отговорност към държавата и към всеки от нашите фенове!

В своя победен път единственото, от което има нужда ПСФК Черноморец – Бургас , е любовта и ентусиазма на вас – феновете! Всички вие, заради които футболът е най-популярната и пълна с емоции игра в света.

Всичко, което правим , е част от големия проект за развитието на футбола в Бургас на високо европейско ниво, каквото градът и любителите на футбола в него заслужават!

Елате на Лазур и подкрепете Черноморец – Бургас в предстоящите домакински срещи!

Да покажем , че истинското име на футбола е Черноморец – Бургас!