Официално искане за финансиране на детско-юношеската школа отправи Черноморец към Община Бургас. То е подписано лично от директора на ДЮШ Алекси Желязков и в него се посочват елементарни нужди като спортна медицина, екипировка, тренировъчни пособия, поддръжка на терена, тренировъчни лагери, обучение и поддържане квалификацията на треньорите.

Желязков уточни, че парите ще бъдат вложени изцяло за нуждите на школата. Той добави, че вече е разговарял с председателя на общинския съвет Костантин Луков и очаква развитие по въпроса.

Допълнителното финансиране е нужно, тъй като към момента таксите, които младите надежди на клуба заплащат, не стигат за покриване на нуждите на ДЮШ. Вдигането на таксата не е решение според клуба, тъй като това би отказало децата да тренират в при тях.

"В момента те са принудени да тренират в крайно тежки условия, които освен че не им помагат за развитието, много често ги принуждават да се откажат от футболните си мечти. Тъжният факт обаче е, че само за година и половина, десет от най-добрите деца от школата на Черноморец - голяма част национални състезатели - избраха да се преместят в други градове", посочват от Черноморец.

Искането трябва да бъде разгледано от Постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности към Общинския съвет-Бургас. Членовете й трябва да дадат своето становище и след това да се входира докладна записка, която да бъде гласувана на някое от следващите заседания на местния парламент.