Ръководството на Черноморец е поискало Община Бургас да разсрочи натрупан данък сгради на клуба за последните години. Сумата, която клубът дължи на общината, е над 500 000 лева. БЛИЦ алармира още преди месец, че финансовото положение в Черноморец е тежко и срещу него има заведени десетки дела.

В момента клубът няма никаква възможност да плати парите на Общината накуп. По тази причина искането на ръководството на „акулите" е общината да разсрочи дължимия половин милион за няколко години и клубът да покрива вноските на равни траншове. Предложението ще бъде обсъждано на предстоящата сесия на общинския съвет.

На предстоящата сесия на 27 март докладната записка вече е включена в дневния ред. Ако тя бъде гласувана и дългът разсрочен, бургаският клуб ще може да кандидатства за лиценз за следващия сезон.

Ако това не стане обаче, лицензът ще увисне. Така на практика излиза, че от общинските съветници в града зависи дали клубът ще получи лиценз и ще продължи да играе в професионалния футбол през следващия сезон. Черноморец е на оперативна загуба с повече от 40 милиона лева, а дълговете към кредитори доставчици и партньори надхвърлят 20 милиона лева.