Черноморец защити лидерската си позиция в елитната юношеска група след победа в с 3:2 над Левски в София в мач от третия кръг.

Възпитаниците на треньорския тандем Антон Спасов - Мирослав Косев изнесоха истинска лекция по мъжество на "сините" си връстници. С похвални воля и дух малките "акули" обърнаха резултата от 0:2 до 3:2 в своя полза.

Домакините дръпнаха с два гола още до 15-ата минута, но бургаските момчета не се отчаяха. До почивката Живко Петков намали от дузпа, а в средата на второто полувреме Николай Кралев изравни. Десет минути преди края Красимир Тончев донесе победата с глава. След 3-ия гол бургаските момчета разлюляха ръце, като че ли държат бебе, за да поздравят наставника си Антон Спасов, който в понеделник стана баща на момиченце.

Юношите на Черноморец остават на върха в класирането с пълен актив от 9 точки след третия кръг. На 29 август (събота) "акулите" ще почиват, тъй като съперникът им за четвъртия кръг Белите орли отказа участие броени дни преди старта на първенството. /БЛИЦ