Съвет на директорите от петима членове ще ръководи ПСФК Черноморец-Бургас АД. На вчерашното общо събрание в борда влязоха представителите на Община Бургас Мирослав Йорданов и Иван Цанев, които замениха Михаил Хаджиянев и Атанас Пайташев.

От страна на другия акционер „Петрол Холдинг“, това ще са Георги Мицов, Митко Събев и Пламен Киряков. Очаква се последният да бъде избран и за изпълнителен директор на първата среща на новия състав на Съвета на директорите.

Общото събрание на Черноморец прие оздравителна програма на дружеството, която трябва да помогне за стабилизиране на финансовото му състояние занапред. Дълговете на клуба за 2012 година са 20 милиона лева, съобщи Пламен Киряков. Бюджетът на отбора за миналата година е бил в рамките на 4 милиона лева.

Общинският съветник Евгений Мосинов, който получи делегирани права да представлява Общиснкия съвет за този форум, поясни, че подкрепят предприетите мерки за подобряване на финансовата стабилност на дружеството. Определено е и възнаграждението на членовете на съвета на директорите, които ще се разписват срещу 500 лева.

Бюджетът на Черноморец за 2013 г. ще бъде гласуван на първото заседание на новия борд на клуба.