Черноморец записа първа загуба в предсезонната си подготовка след поражение с 0:2 от Динамо (Букурещ). Попаденията за румънския гранд реализираха Андрей Кристеа и Коне. Това бе втората проверка за “акулите” в Турция, след като в първия мач направиха равен с Рапид (Виена) – 1:1. Дебют за Черноморец направиха вратарят Ян Цимерман и нападателя Далмо да Силва.

През първата част румънският гранд имаше доста възможности за гол пред вратата на Паскал Борел, но най-вече Мариус Никулае и Андрей Кристя не успяха да реализират. В 28-ата минута след удар на Никулае топката срещна крак на бранител на “акулите” и излезе в корнер.

В 58-ата минута румънците откриха резултата чрез Андрей Кристя, но от лагера на Черноморец нападна страничния рефер заради съмнения за засада.

В 68-ата минута Коне реализира за крайното 2:0. До края на двубоя бургазлии играха равностойно на румънския си опонент, но така и не успяха да стигнат поне до почетно попадение. Няколко минути преди края на двубоя Костадин Дяков надбяга двама бранители на Динамо, остана очи в очи срещу вратаря, но след удара му топката излезе в аут.

Следващата контрола на Черноморец е на 6 февруари (събота) срещу швейцарския Винтертур.
/БЛИЦ

Черноморец - Динамо (Букурещ) 0:2
0:1 Андрей Кристя (58), 0:2 Джакариджа Коне (68)

Динамо (Букурещ):
Доля, Молинеро, Гоян, Моци, Пулхач, Маргаритеску, Торхе, Адриан Кристя, Бощиня, Мариус Никулае, Андрей Кристя