Черноморец загуби с 0:2 от Шалке 04 в контрола, играна през 1300 зрители в Австрия. Точни за тима от Бундеслигата бяха Баумйохан в 31-ата минута и Ракитич в 88-ата.

През първото полувреме играта се водеше предимно в центъра на терена, като и двата отбора имаха възможност да открият резултата. Футболистите на Шалке 04 имаха лек териториален превес, като на няколко пъти Борел спаси опасни удари на германците. Ектор Гонзалес и Адриан Фернандеш стреляха към вратата на противника, но без да преодолеят стражът Регинусен.

В 31-ата минута при контраатака на германците Александър Баумйохан отбеляза единственото попадение за първите 45 минути.

През второто полувреме Черноморец имаше две отлични възможности, когато Гонзалес и Фернандес стреляха опасно, но без резултат. След 55-ата минута мениджърът Красимир Балъков направи много промени и пусна в игра всички налични футболисти. Пред Мориц и Дяков се откриха добри възможности за промяна на резултата, но техните удари преминаха встрани от вратата на Шалке 04. Мачът вървеше към своя край, когато съдията отсъди пресилено нарушение пред наказателното поле на Черноморец. Зад топката застана Иван Ракитич, който технично прехвърли вратаря Стоян Колев и оформи крайното 2:0 за германския гранд.

На двубоя присъстваха 1300 зрители, които аплодираха и двата отбора, а преди срещата Красимир Балъков и неговия добър приятел и треньор на Шалке 04 Феликс Магат проведоха разговор.

Утре с полет от Мюнхен "акулите" се завръщат в България. В неделя от 20:00 часа на стадион "Лазур" в Бургас "акулите" ще представят пред феновете си отбора за новия сезон в контрола срещу Черно море. /БЛИЦ 

ШАЛКЕ 04 - ЧЕРНОМОРЕЦ 2:0

1:0 Баумйохан (31), 2:0 Ракитич (88)