Черноморец приема "Ботев" (Пловдив) в първия мач от програмата на 18-ия кръг на "А" група. Двубоят на стадион "Лазур" стартира в 17:00 часа, като преди него "акулите" са на 7-ото място с 27 точки, докато "канарчетата" имат 32 и са на 5-ата позиция.

Треньорът на Черноморец Димитър Димитров възнамерява да направи две промени в офанзивен план. Разочаровалият срещу ЦСКА французин Лорис Арно ще отстъпи мястото си на 18-годишния Станислав Дрянов. Младокът с прякор Рони се включи много силно при гостуването на "Армията" и днес е заслужил доверието на Херо.

Другата промяна в състава на "акулите" ще е завръщането на върха на атаката на Преслав Йорданов за сметка на младока Милчо Ангелов. Халфовата линия на домакините отново се очаква да бъде изградена от опитните - Ванчо Траянов, Тодор Паланков и Цветомир Цонков. В отбрана трябва да стартира Георги Терзиев, който срещу ЦСКА завърши мача с пукната глава, а през седмицата получи и контузия в бедрото. Талантът от Сливен обаче е готов да стисне зъби и да излезе и днес на терена. В защита Терзиев трябва да си партнира с Яни Пехливанов и Траян Дянков.

В отсъствието на контузения Фо-Поре шанс за изява в трети пореден мач ще получи Крум Стоянов отляво, докато на срещуположния фланг Венелин филипов ще заслужи титулярно място за сметка на Александър Башлиев. Очаква се през втората част в игра да се появи и алжирският халф Янис Юсеф.

Наставникът на "Ботев" (Пд) Станимир Стоилов е принуден да прекроява

отбраната за днешното гостуване в Бургас. Заради контузиите на Марлон

Перейра и Веселин Минев, и наказанието на Йордан Христов, централният бранител Ангел Рахов ще играе като десен бек. Ляв краен защитник ще бъде Артур Енрике. Атаката на "канарчетата" отново ще водят опитният Иван Цветков и новоизлюпеният национал Тодор Неделев, който ще бъдат подпомагани от бразилеца Вандер Виейра.
 
2_8.jpg 2_13.jpg
ЧЕРНОМОРЕЦ - "БОТЕВ" (Пд)

bnt1.jpg
Днес от 17:00 часа
Бургас, ст. "Лазур"
Съдия: Георги Йорданов

 
ЧЕРНОМОРЕЦ
: Стоян Колев, Венелин Филипов, Георгиев Терзиев, Траян Дянков, Яни Пехливанов, Цветомир Цонков, Тодор Паланков, Крум Стоянов, Ванчо Траянов, Станислав Дрянов, Преслав Йорданов
Контузени: Тихомир Трифонов, Жереми Фо-Поре
Наказани: няма
Треньор: Димитър Димитров

"БОТЕВ" (Пд): Адам Стаховяк, Ангел Рахов, Бобан Грънчаров, Сивард Спрокел, Артур Енрике, Борис Галчев, Томас Иршак, Мариян Огнянов, Тодор Неделев, Вандер Виейра, Иван Цветков 
Контузен: Марлон Перейра, Веселин Минев
Наказан: Йордан Христов
Треньор: Станимир Стоилов

Мачът през есента: "Ботев" (Пд) - Черноморец 2:0

БАЛАНС:
61 мача, 23 победи за Черноморец, 15 равенства, 23 победи за "Ботев", г.р. 79:96

Черноморец като домакин на "Ботев":
30 мача, 18 победи за "акулите", 8 равенства, 4 победи за "канарчетата", г.р. 49:29

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Черноморец е в серия от 3 поредни загуби в първенството за първи път от близо 2 години насам, когато в началото на май 2011-а под ръководството на Георги Василев падна три пъти поред - от Монтана, Локо (Сф) и Калиакра.

* "Акулите" през есента загубиха на стадион "Христо Ботев" за първи път от 27 май 2001 г. (0:2).

* Срещу ЦСКА (0:2) в миналия кръг дебюти за Черноморец записаха французинът Лорис Арно и юношата Милчо Ангелов.

* "Ботев" (Пд) има само 1 победа срещу бургазлии, откакто "акулите" се завърнаха в "А" група през есента на 2007 г., както и 5 загуби (едната от които служебна) в 7 срещи.

* Срещу "Левски" в миналия кръг (2:0) Иван Цветков стана вторият футболист в "А" група през сезона, достигнал котата от 10 гола след нападателя на "сините" Базил Де Карвальо, който го направи в 14-ия кръг.

* "Канарчетата" заедно с Лудогорец са единствените два отбора през сезона, които имат само по 1 загуба в досегашните си гостувания - 1:3 от "Левски", след което записаха 3 победи и 4 равенства. 

* Заб.: Любопитните факти са от вестник "Тема Спорт".

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ