Черноморец (Поморие) няма да може да разчита на централния нападател Васил Калоянов до края на сезона. 21-годишният таран скъса предни кръстни връзки на коляното по време на мача за Kупата на България с Ботев (Криводол) и този четвъртък ще се подложи на операция.

Интервенцията е планирана при д-р Хубенов в клиниката на "Дианабад" в София. Подобни тежки травми вадят футболистите от строя минимум за 6 месеца. Дори и Калоянов да се възстанови за последните мачове от сезона, спортно-техническият щаб на тима не смята да рискува с пускането му в игра.

Домакинството на Черноморец (Поморие) от 11-ия кръг на Източната "Б" група срещу Волов в събота ще пропусне и друг нападател. Светослав Козаров се лекува от мускулна травма и тренира индивидуално. Радващото е, че от тази седмица наравно с останалите започна подготовка Георги Алексиев, който претърпя операция от херния миналия месец.

След три поредни победи поморийските "акули" заемат 10-о място във временното класиране на източния втори ешелон с актив от 12 точки. /БЛИЦ