Новоизбраният кмет на Поморие Иван Алексиев посети играчите на местния Черноморец на вчерашната им тренировка, като проведе разговор с тях относно бъдещето на клуба. Градоначалникът е свързан с футбола - като юноша е играл за поморийския отбор.

През миналия месец пък Алексиев беше организатор и спомоществовател на турнир по минифутбол, който се проведе на стадиона в Каблешково и събра доста тимове от общината. Алексиев влезе в съблекалнята заедно с президента на Черноморец (Поморие) Калоян Панайотов.

"Футбол в Поморие със сигурност ще има", гарантирал Алексиев пред играчите.

Очаква се клубът да бъде пререгистриран като общински и вече няма да бъде сателит на Черноморец (Бургас).

"Първото нещо, което ще направя, е да разпоредя проверка на състоянието на общината и възможностите, с които разполагаме на този етап. В новият бюджет за 2012 година обаче ще бъде предвиден и футболния отбор", добави пред burgas24 Иван Алексиев.

Новият кмет смята, че е пропусната отлична възможност Поморие да играе в момента в "А" група, което би било отлична реклама на града като туристическа дестинация. Ако Черноморец завърши в челото на Източната "Б" група в края на есенния полусезон, най-вероятно през пролетта ще бъде атакувано място в елита.

След срещите от 10-ия кръг в Източната "Б" група Черноморец (Поморие) води в класирането с 20 точки, колкото има и Етър. Други два отбора от морските курорти в бургаско също са регистрирани като общински и това помага за нормалната им работа. Това са Несебър в "Б" група и Созопол в Югоизточната "В" група.