Изпълнителният директор на Черноморец (Бургас) Пламен Киряков потвърди появилите се информации, че е имало опит за подкуп на футболист от отбора преди мача с “Левски”.

"Това, което държа да кажа за ФК Черноморец, е, че случаят е приключен. Наистина е имало контакт с наш футболист с молба и предложение да подпомогне някой от отборите, които срещаме в следващите кръгове", сподели Пламен Киряков на днешната пресконференцията преди сблъсъка със "сините" тази неделя от 18:00 часа в Бургас.

Киряков отхвърли обвиненията по адрес на “Левски”, но допълни, че човекът, който се е обаждал по телефона е "от футболните среди".

"Не е коректно от мояс страна да замесвам “Левски”. Мога да потвърдя, че този човек няма нищо общо с футболен клуб “Левски”. Да, човек от футболните среди е", разкри още шефът на “акулите”.

Предполага се, че вербуваният футболист е Траян Дянков, но Киряков съвсем естествено не пожела да спомене имена и допълни, че играчът сам е уведомил ръководството на клуба за опита да го подкупят.

"Няма да споменавам никакви имена, защото могат да бъдат накърнени честта и достойнството на хора, които не го заслужават. Ние изцяло вярваме в нашите футболисти и треньори в техния морал и човешките им качества. Държа да има спокойствие в отбора. Като юрист мога да кажа, че няма достатъчно доказателства да бъде водено процесуално действие срещу когото и да било. Ние направихме вътрешно разследване и консултации със собственика и треньорското ръководство”, каза още Киряков. /БЛИЦ