Черноморец (Бургас) падна с 0:1 от изпадналия от "А" група Светкавица в последната си контрола преди началото на шампионата. „Акулите“ представиха 21 футболисти, като е възможно до края на трансферния прозорец да бъдат провлечени още няколко играчи.

Четири са новите попълнения до този момент. Това са Лъчезар Балтанов, Даниел Младенов и двама френски футболисти - Гаел Нлундулу и Амара Бейби.

След официалното представяне се изигра и спарингът с тима на Светкавица (Търговище), който завърши при резултат 0:1 за гостите. Единственото попадение отбеляза Ивайло Петров-Точката в 34-ата минута. Така "мълниите" записаха 2 победи над отбори от "А" група в рамките само на 2 дни, след като в петък вечер надделяха с 2:1 срещу Берое в Стара Загора.

Избраниците на Димитър Димитров-Херо имаха поне 4-5 отлични възможности да отбележат, но късметът не беше с тях. Пропуски направиха Гаел, Боли, Христов и Балджийски.

Съставът на Черноморец: Колев, Дянков, Терзиев, Филипов, Фо-Поре, Паланков, Бейби, Христов, Младенов, Гаел, Боли (Георгиев, Димов, Стоянов, Балтанов, Балджийски, Цонков, Йорданов)