Черноморец представи състава си за новия сезон 2009/2010, който започва в петък. Домакините спретнаха страхотен купон, с който зарадваха зрителите по трибуните. Привържениците чуха и новия химн, изпълнен от фамилия „Тоника”, имаха шанса да се порадват и на новия талисман на клуба – акулата “Шарки”, придружаван от красиви мажоретки.

Представянето на съставите на Черноморец (Бургас) и сателита Черноморец (Поморие) бе съпътствано и с много изненади. Доста фенове си тръгнаха с топка за спомен, след като футболистите на двата отбора демонстративно изпратиха над 60 топки в сини цветове с логото на отбора в трибуните.

Събитието беше уважено от посланика на Република Корея със своето семейство, кмета на Бургас – Димитър Николов, кмета на Поморие – инж. Петър Златанов, кмета на Созопол Панайот Рейзи, Соломон и Гергана Паси, Кеворк Кеворкян, Орлин Горанов, общински съветници, заместник кметове, бизнесмени и общественици.

След представянето “акулите” спечелиха контролата със сателита си Черноморец (Поморие) с категоричното 4:0. Новото попълнение Матиас Мориц вкара набързо два гола в 55-ата и 62-рата минути. Светлин Симеонов беше съборен за дузпа и сам я реализира в 76-ата минута за 3:0, а 6 минути преди края Мартин Тошев оформи крайния резултат за 4:0. Малко по-късно Тошев нацели и напречната греда.

На 9 август (неделя) от 19,30 часа Черноморец посреща в първи кръг от новото първенство Черно море./БЛИЦ