Черноморец представи официално новите си попълнения на пресконференция в Гранд хотел „Поморие”. Пред журналистите с екипа на клуба позираха германецът Йохен Зайц /32 г./, тунизиецът с немски паспорт Енис Хайри /26 г./, Нилтон Кардосо /30 г./ от Кабо Верде, Георги Терзиев /17 г./ от Нафтекс и Мирослав Коев /19 г./ от дубльорите на клуба.

„За мен е голямо удоволствие да играя в България, където съм идвал много пъти, защото съпругата ми е от вашата страна и тук винаги са ме посрещали много добре. Приех офертата без замисляне, защото за мен е чест да съм при личности като Красимир Балъков и Фреди Бобич. Сега усилено изучавам български език”, сподели Зайц.
„Идвам от шампиона на Словения Марибор и се надявам да постигна успех и с новия си тим. Вярвам на принципа, че голям успех е възможен само с усилен труд, а в Черноморец се работи точно така”, заяви Нилтон Кардосо.
„Познавам много добре Бобич и когато той ме покани, нямаше как да откажа, защото за мен това е голям шанс. Радвам се, че съм в Черноморец”, каза Хайри.
Мениджърът Красимир Балъков посочи, че селекцията в клуба ще продължи до затварянето на трансферния прозорец. „Акулите” са готови да привлекат още нови футболисти, които отговарят на изискванията им. Акцентът е в търсене на вътрешен ляв халф. Продължават преговорите с Мартин Тошев от ЦСКА. Вариантът за привличане на Георги Чиликов не е бил обсъждан, но не е изключено таранът, който се върна от казахстанския Тобол като свободен агент, отново да заиграе в Бургас. „Бразилецът Даксон беше най-желан в селекцията ни, но се отказахме от него заради ограничената квота за чужденци извън ЕС”, отсече Балъков. 
ЛЕТНИТЕ КОНТРОЛИ НА ЧЕРНОМОРЕЦ
9 юли  Черноморец - Етър, стадион „Черноморец” – 18 часа
10 юли Сливен – Черноморец, стадион “Хаджи Димитър”, Сливен
13 юли Черноморец – Созопол, стадион Лазур, 19.00 часа
17 юли Черноморец – Спартак (Вн), стадион „Лазур” 19.30 часа
20 юли  Черноморец  – Ландек (Австрия), Лангенфелд 19.00 часа
24 юли  Черноморец  – Волфсбург 19.00 часа
27 юли Черноморец –АЕК (Атина)  18.30 часа
На 1 август Черноморец ще бъде представен официално  пред своите привърженици, а на 2 август ще се проведе Ден на отворените врати за всички, които желаят да се запознаят отблизо както с футболистите на отбора, така и с условията за работа на играчите.