Треньорът на Светкавица (Търговище) Пламен Донев обяви програмата с летните контроли на отбора, както и първите две нови попълнения. Изпадналият от "А" група тим от Търговище се събира за първа тренировка на 25 юни, а на 3 юли гостува на "Ботев" (Враца) за контролна среща. Само два дни по-късно "мълниите" ще играят със Спартак (Варна) в Албена.

Веднага след това играчите на Светкавица поемат към Банско, където ще бъдат част от турнира Пири къп заедно с отборите на Калиакра (Каварна), "Ботев" (Враца) и малтийците от Таршин Рейнбоус, 9-и в местната Висша лига. Там отборите ще играят всеки срещу всеки на 9-и, 10-и и 12-и юли.

След приключването на лагера в Пирин, Светкавица има организирани проверки с Видима-Раковски на 21 юли и на 4 август като гости на Черноморец (Бургас). Донев търси противници поне за още две дати.

От Черноморец (Бургас) в Търговище ще дойдат като преотстъпени централният нападател Живко Петков, както и още един играч. Допълнително ще се разбере дали това ще бъде Петър Патев или Крум Стоянов, който може да играе като ляв бек и като ляв халф.

"Няма никаква промяна в ръководството на Светкавица към момента. Ако има нови инвеститори, то ние ще ги обявим. Но така или иначе клубът няма никакви дългове, нито стотинка и започва спокойно първенството в единната "Б" група", заяви за БТА Пламен Донев.