Ръководството на Черноморец пуска от утре безплатните билети за първия мач от новия сезон. “Акулите” посрещат новака Академик (София) на 2 август (понеделник) от 21 часа на стадион „Лазур”. Феновете могат да се снабдят с билети и от едно ново място. Познатите са каса №1 на стадион „Лазур” (до феншопа) и в хотел „България”, а новото ще бъде от импровизирана каса в близост до сградата на общината.

Разширява се и периметърът на действие на талисмана “Шарки”. Освен в Бургас, той ще раздава безплатни билети и в Слънчев бряг, Несебър, Созопол, Поморие и Равда, където сега има много туристи.

“Само Габриел Атц не е възстановен, всички други са здрави. На всяка позиция разполагаме с по двама равностойни изпълнители. С привличането на четиримата нови футболисти това лято засилихме конкуренцията и няма да се притесняваме като миналия сезон, когато имахме много контузии и червени картони. Първият мач винаги крие неизвестности, но ние сме готови и физически, и психически да започнем с победа срещу Академик. Тази година ще изисквам три пъти повече от футболистите. Както обаче ще изисквам повече от тях, така и ще ги браня тотално от некоректни спекулации”, заяви Балъков.

Мениджърът за пореден път посочи, че целта пред отбора този сезон ще бъде класиране за евротурнирите. Като основни съперници мениджърът посочи Литекс, ЦСКА и Левски. “Ще се мъчим да изместим някой от тях от върха, но миналата година не загубихме толкова точки от големите отбори, колкото на пръв от поглед по-малките. Затова сега във всеки мач ще излизаме с пределна концентрация и нагласа за победа”, коментира Балъков./БЛИЦ