Черноморец (Бургас) победи Светкавица (Търговище) с 4:0 в контролна среща. „Акулите“ можеха да завършат двубоя и с по-убедителен резултат, но отново направиха много пропуски.

Резултатът беше открит още в 5-ата минута. Марко Родригес проби отдясно, след което стреля. Ударът му не бе толкова опасен, но стражът на гостите го подцени и му се наложи да вади топката от вратата си - 1:0. В средата на полувремето Уатара на два пъти излезе очи в очи с вратаря на гостите, но и двата пъти не успя да го преодолее. В 36-ата минута при поредният му пробив, африканецът беше съборен в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Лъчезар Балтанов, който не сбърка за 2:0.

Втората част отново премина под натиска на домакините. Още в първите минути Андрей Атанасов направи резултата класически, след като засече центриране с глава. В 65-ата минута беше отсъдена втора дузпа за бургазлии, отново за нарушение срещу Уатара. Точен от бялата точка беше Венелин Филипов – 4:0.

До края на срещата най-добрата възможност за гол се откри пред Станислав Дрянов, чиито удар нацели страничната греда. Венелин Филипов също отправи опасен удар в последните минути, но топката мина покрай страничната греда. За опасно влизане отзад пък беше изгонен Милен Гамаков - в 80-ата минута.

Следващата контрола на Черноморец е на 10 юли (сряда) - срещу Калиакра (Каварна).

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ