Мениджърът на Черноморец (Бургас) Красимир Балъков обяви точната програма за подготовка на „акулите” през зимния подготвителен период.

Футболистите ще тренират до 15 декември, след което ще бъдат пуснати в почивка до 8 януари. Отборът се събира за първа тренировка на 9 януари в 14,30 часа. На следващия ден играчите ще заминат на петдневен лагер в Пампорово, който ще продължи до 15 януари.

На 15 януари отборът се прибира в Поморие, където ще бъде на лагер до края на месеца. През този период са предвидени 3 контролни срещи. Първата от тях е с Несебър на 18 януари, на 21-и е срещата с Равда, а третият мач е срещу Черноморец (Балчик).

От 30 януари до 14 февруари ще се проведе третият тренировъчен лагер на тима в Анталия. Там ще се изиграят още четири контролни мача срещу първодивизионни тимове. Вече са определени датите за мачовете – 1, 4, 7 и 10 февруари. Най-вероятните съперници на „черноморци” ще бъдат отбори от елитните дивизии на Швейцария, Русия, Австрия и Румъния, които се подготвят на турската ривиера.

Отборът се прибира на 14 февруари и до началото на шампионата ще се подготвя на стадион „Лазур” в Бургас. За 20 февруари е насрочена последната контролна среща на „акулите”, която ще се изиграе в столицата срещу Славия./БЛИЦ