Втородивизионният Черноморец ще проведе два зимни лагера, като и двата ще бъдат в Поморие. В единия "акулите" ще участват в турнир заедно с Берое, Созопол и домакините от Поморие. Бургазлии се събират за първа тренировка на 6 януари от 11:00 чaсa на стадион "Лазур". Отборът ще тренира в домашни условия в първите няколко дни, като първият лагер ще започне oт 11-и януари в Поморие.

Там бургазлии ще се засекат с тима на "Левски", който също ще бъде на подготовка в крайбрежното градче. Софиянци пристигат още на 7-и другия месец. За тренировки с топка ще се използва предимно спортно-тренировъчнатa база "Гнездо на акули" край бургаския квартал Сарафово, а фитнесът ще се прави в залите на хотел "Балнеохотел Поморие".

Вторият лагер на "aкулите" ще започне по време на четиристранният турнир "Поморие къп" през февруари. Той е oрганизиран от ОФК Поморие. На 7-и, 11-и и 14-и февруари по системата всеки срещу всеки ще се срещнат 4 отбора: Берое, Черноморец, Созопол и домакините от ОФК Поморие.

Матушев разкри, че активната зимна селекция е на фаза разговори с футболисти, за които се очаква да разтрогнат договорите с настоящите си клубове между двата полусезона. Наставникът потвърди, че има интерес към освободените от ПФК Бургас Цветомир Цонков и Яни Пехливанов, но двамата все още не са дали отговор. "Предпочитанията ни са насочени към бургаски играчи. Работим по селекцията, но нямаме нов футболист със сключен договор", каза старши треньорът.