Черноморец (Бургас) и бургаската общественост - срещу расизма и дискриминацията. Под този наслов ще премине последния двубой от първенството на страната в "А" група между "акулите" и Локомотив (Пловдив). Мачът в Бургас е в събота от 18:00 часа.

Преди срещата в специална десетминутна програма на електронната видеостена на стадион "Лазур", зрителите на стадиона ще могат да видят твърдата позиция на клуба и неговото ръководство в подкрепата на равенството и желанието за честна игра и отричането на расизма, дискриминацията и ксенофобията във футбола.

В сътрудничество с Община Бургас, регионалния инспекторат по образование, други групи и организации, с училища, младежки организации, с феновете, с обществени организации, целта на клуба е да развие една активна програма, като по този начин покаже на всички нуждата от превенция и елиминация на расизма и дискриминацията.

Достъпът до стадиона на мача между Черноморец и Локо (Пд) ще бъде безплатен за децата от домовете, лишени от родителски грижи, за ученици, студенти, представителите на местната власт, Общинските съветници от града.

С двубоя на 28 май се поставя началото на проекта, в който Черноморец и Община Бургас ще обединят усилия в борбата срещу расизма и дискриминацията. Това няма да бъде единствената проява, посветена на тази тема. В продължение на период от три години се предвижда да бъдат осъществени още няколко прояви в подходяща периодика. Следващите се планира да се осъществят през есенния полусезон през месеците септември или октомври.

Бургас е един от най-динамично развиващите се градове в България. В допитване - анкета на престижни български медии, именно Бургас бе определен за най-добър град за живеене в България.

Черноморец разполага с най-съвременния и отлично поддържан стадион в страната. Освен че предоставя на децата от града отлични условия за спорт и квалифицирани треньори, ръководството на клуба иска и да ги възпита - най-вече в дух на равенство и толерантност. Ето защо поради всички тези причини, имаме реалното основание да смятаме, че партньорският проект между Черноморец и Община Бургас – "Заедно срещу дискриминацията и расизма" ще постигне целите, заложени в него. /БЛИЦ