Още два клуба в “А” група са със сериозни проблеми преди лицензирането. БЛИЦ научи, че Черноморец и Локомотив (София) имат огромни финансови проблеми и към този момент висят с получаването на лиценз. Както е известно, проблеми изпитва ЦСКА, въпреки уверението на ръководството, че клубът ще вземе лиценз. Калиакра (Каварна) е пред угрозата да фалира, след като общината спря финансирането.

Положението в Черноморец обаче изглежда най-тревожно. Клубът има почти 20 милиона лева дългове. По информация на БЛИЦ срещу "акулите" има заведени десетки дела от уволнени бивши служители, които имат да получават по 5-6 заплати. Не става въпрос само за футболисти, а за служители на различни длъжности. Само допреди година на щат в клуба се водеха над 150 работника. Преди няколко дни бургаската инспекция по труда глоби Черноморец с 20 хиляди лева заради неизплащането на трудови възнаграждения на над 50 бивши служители. Ще бъде чудо, ако в оставащия един месец шефовете на бургаския клуб успеят да погасят дълговете или да разсрочат част от тях. Страшна паника е обзела всички шефове в последните няколко дни. В клуба прехвърлят вината за натрупаните дългове върху ЦСКА заради чакани пари за трансфера на Мишел Платини и Абел Анисе, но това е съвсем малка част от това, което дължат.

“Ако БФС даде лиценз в това положение на Черноморец, означава, че пак ще се наведе и ще направи компромис. От Лицензионната комисия се заканиха да бъдат безмилостни срещу ЦСКА. Дано е така и при останалите”, заявиха източници на БЛИЦ. Преди няколко дни на търг бяха пратени автобусът и феншопът на Черноморец, отново заради стари задължения.

В Локомотив (София) положението също не е по-розово. Отборът беше напуснат от над 15 футболисти само тази зима. Дори да сключи споразумения с тях за разсрочени плащания, клубът е осъден от доста бивши свои състезатели, но две години няма нито едно извършено плащане. Най-големият парадокс е при Добри Митов и Бойко Величков, който са осъдили клуба на абсолютно всички инстанции още преди няколко години, но от тогава Гигов не им е дал нито лев. Миналото лято БФС даде лиценз на “железничарите”, които заявиха, че имат налични девет футболисти./БЛИЦ