Ръководството на Черноморец пак заплаши ЦСКА, че ще алармира ФИФА, ако не им се издължат за Анисе Абел. От Бургас претендират за 350 000 евро, колкото е разтрогващата клауза в договора на мадагаскарския футболист. Изпълнителният директор на Черноморец Пламен Киряков остана частично доволен от решението на БФС, което отсъжда правата на Анисе на тях и ако от "Армията" искат да го ползват, ще трябва да си платят.

“Ние сме казали ясно и точно и това е залегнало в договора на играча. Освобождаващата клауза за Анисе е 350 000 евро. Толкова искаме, въпреки главоболията около бягството му", категоричен е Киряков.

Черноморец продължава да чака още 500 000 евро от ЦСКА за продажбата на Мишел Платини. Според сключен договор между двете страни, "акулите" трябва да получат 50% от стойността при бъдещ трансфер на играча. Освен това ЦСКА се задължава да продаде бразилеца за не по-малко от 1 милион евро, а дори това да не стане трябва да плати на Черноморец половината от въпросната сума - 500 000 евро./БЛИЦ