Ръководството на Черноморец излезе с официално изявление по повод разтрогването на договора с досегашния мениджър Красимир Балъков, както и свиването на разходите в клуба. Първо БЛИЦ ви поднесе сензационната новина.

Декларацията на Черноморец:

Предвид създалата се ситуация в управлението на "Петрол холдинг" и споровете между основните акционери на компанията, се наложи промяна в стратегията за развитието на ПСФК Черноморец - Бургас.
Като отчита обстоятелствата, изнесени и на официална пресконференция, че част от акционерите на холдинга не подкрепят идеята за издръжката на футболния клуб и ще се наложи редуциране на клубния бюджет, ръководството отчете, че няма да има възможност да осигури необходимите средства за изпълнение на петгодишната програма, приета с идването на Красимир Балъков в Бургас.

Във връзка с тези новосъздадени обстоятелства и отчитайки новите реалности, на свое заседание СД на ПСФК Черноморец - Бургас АД предложи и се взе решение по взаимно съгласие да бъдат разтрогнати договорите на спортно-техническото ръководство в лицето на старши треньора Красимир Балъков, помощник-треньорите Илия Груев и Йончо Арсов, считано от 8 декември 2010 година. Ръководството на клуба изказва своята благодарност на спортно-техническия екип, който през тези две години начело на отбора, направи всичко по силите си да издигне равнището на футбола в Бургас и марката "Черноморец".

Финансирането на клуба ще се осъществява от президента на ПСФК Черноморец - Бургас г-н Митко Събев.

Уверяваме спортната общественост на град Бургас и многобройните привърженици на отбора, че клубното ръководство ще направи всичко възможно, футболният отбор на Черноморец - Бургас да продължи да играе значима роля в първенството на страната и да преследва високи цели.