Черноморец се подсили с офанзивния халф Дани Кики. 24-годишният футболист отказа да поднови договора си с Локомотив (Пловдив) и ще премине на “Лазур” като свободен агент, пише “Тема Спорт”. През миналия сезон Кики често оставаше резерва при “черно-белите” и това го накара да си търси нов клуб.
 
Днес или най-късно утре в Черноморец ще пристигнат двама португалци. Става въпрос за офанзивен халф и нападател, които няма да преминават пробен период, а направо ще подпишат с клуба. Дуото било харесано от треньора на бургазлии Димитър Димитров-Херо.
 
Офанзивният полузащитник е Хуго Сантос, а нападателят – Сидней. Сантос идва от тима, от който пристигна Марсио Нуньо – Униао Мадейра. Според информациите има силен ляв крак. През 2008 г. има 11 мача в португалския елит като играч на Навал.
 
Сидней е роден в Кабо Верде, но има португалски паспорт. От 2006 г. е в Маритимо, но играе предимно за втория отбор. През 2009 г. е преотстъпен за един сезон в Бейра Мар. През 2010 г. е изиграр три мача за Кабо Верде на Купата на Африканските нации.
 
Пробен период в Черноморец ще изкара Беадир Беадиров от Доростол. 25-годишният нападател идва по препоръка на Златко Янков./БЛИЦ