Черноморец (Бургас) завърши 2:2 в предпоследната си контрола срещу отбора на Черно море. Пред около 500 зрители по трибуните на „Лазур” възпитаниците на Димитър Димитров демонстрираха добър футбол и заслужиха аплодисментите на публиката през целия двубой. Домакините откриха резултата още в 8-та минута, чрез едно от новите попълнения Ибрахим Ака, който много елегатно с глава прехвърли Пиргов. След това играта се изравни и в 36-та минута след центриране от корнер Хермес Паломино успя да върне равентството.

През второто полувреме черноморци се активизираха и успяха да създадат няколко опасни положения пред вратата на гостите от Варна. В 63-та минута влезлият като резерва Венци Христов направи резултата 2:1, след хубав пас от Костадин Дяков. В последвалите минути бургазлии държаха инициативата и на няколко пъти застрашиха вратата на гостите. В 81-та минута варненци все пак се добраха до равентството след като грешка на Стоян Колев беше наказана от Даниел Ратников.

Преди началото на двубоя беше направено официално представяне на играчите и треньорското ръководство на „акулите”, които ще защитават цветовете на отбора в предстоящото първенство. /БЛИЦ