Една от най-ярките фигури в историята на ЦСКА, а и на българския футбол - Аспарух Никодимов - навърши вчера 79 години. "Звънят ми, поздравяват ме. Някои ме помнят, други забравят, а трети умишлено ме пропускат", започна с усмивка легендарният специалист, който посреща по традиция празника си на къщата си край Обзор.

"ЦСКА няма как да ме зарадва. Не върви добре отборът - трябват класни играчи, особено чужденците. Вземи 1-2 силни чужди и допълни с българи, дори и да са по-опитни. Дай шанс на младите. Познавам Стоян Орманджиев от дете, Филип също игра в ЦСКА - всеотдайни момчета са, но им трябва подкрепа и опит. Трябва да вземеш треньор, когото си следил и се е доказал.

Дори и да е по-млад, но да е показал качества. Томаш е възпитано момче, беше мъжкар на терена, а после като наставник не съм го наблюдавал изкъсо - ще бъде всеотдаен, това е сигурно. Стойчо Младенов би вдигнал отбора, да - той има авторитета, знае какво трябва да е нивото на ЦСКА. Но който и да дойде, треньорът е нужно да получи свободата сам да си избере футболистите", завърши Никодимов пред "Мач Телеграф".