Сдружение “Червени сърца” разпространи поздравителен текст във връзка с рождения ден на ЦСКА утре:

“Скъпи приятели и съмишленици, поздравяваме ви с рождения ден на нашия любим ЦСКА. Точно преди 62 години, на 5 май 1948-ма, се появява отборът, който се превърна в кауза, морален избор и религия за милиони българи от различни поколения. Календарът на времето се върти и сменя своите дати, но този ден завинаги ще остане в историята, защото слага началото на един несравним обществен феномен, символизиран от свещените четири букви.
 
ЦСКА влезе в седмото си десетилетие, но си остава винаги млад благодарение на децата и младежите, които поемат неписаната клетва на любовта и верността, за да я пренесат в бъдещето. Именно в новите и още по-нови червени сърца е най-истинската гаранцията за вечността на нашия клуб. Те са тези, които ще отстояват своите родови, човешки и граждански ценности чрез подкрепата на червените отбори във всички спортове.
 
Уважаеми привърженици на ЦСКА от цялата страна и по всички краища на планетата, поздравяваме ви с общия ни повод за гордост от съпричастието към съдбата на великия червен клуб, който вече повече от половин век е най-познатата, най-признатата и най-престижната марка на страната ни. Това, което са направили блестящите „армейски" футболисти в името на родината още през 50-те години на миналия век и до ден-днешен няма аналог в нито една сфера на обществения живот. А какво да кажем за по-сетнешните триумфи над най-могъщите европейски тимове, превърнали ЦСКА в първия символ на България! И на футбол, и на волейбол, и на баскетбол, и на лека атлетика, и на борба, и на бокс, и на гимнастика...
 
Този ЦСКА избрахме чрез примера на бащите и по волята на сърцата си и никога няма да го оставим по неговия драматичен път през вековете. И ако в продължение на десетилетия принадлежността към „червената" общност означаваше преди всичко гордост и самочувствие по стадиони и пред телевизионни екрани, сега тя изисква най-вече отговорност и всекидневна, мирна и цивилизована битка в подкрепа на любимия отбор. Защото както ние не можем без ЦСКА, така и ЦСКА не може без нас!
 
Нека на 5 май да отбележим празника като знакова дата от своя личен и семеен календар и да дадем обет под ярката шампионска звезда за още по-силна и непоклатима любов и вярност към отбора на нашите сърца. ЦСКА - завинаги!”
Сдружение „Червени сърца"