Председателят на фракция “Червени сърца“ към ЦСКА – Сергей Славчев и членът на организацията Румен Атанасов призоваха човекът, издал заповедта за изгонването на феновете от Сектор “Г” на дербито, да бъде публично оповестен и да понесе своята отговорност.

“Ние не подкрепяме хулиганството в агитката, но единствените, които трябваше да бъдат отстранени, бяха виновниците за скандала. Не е редно цялата публика да понася вината на определени “елементи“. Заедно с властващите ние трябва да работим за разкриването им и тези хора да не бъдат допускани повече на стадиона. Не може заради тях да страдат и невинните. Хората бяха гонени от полицията и бити чак до „Орлов мост“. Между пострадалите имаше и адвокати, които са били заедно с децата си. Не е нормално нещата да се правят по този начин. Ние сме за виновните да бъдат наказани. Няма равнопоставеност между двата гранда“, заяви Славчев, който бе гост на Актуално студио дерби.

Феновете призоваха за свикване на кръгла маса между всички фенклубове и властта, за да бъдат обсъдени проблемите с хулиганството. „Червени сърца“ е отделна фракция, в която членуват предимно хора от бизнес средите. “Трябва да бъде решен и въпросът с базата на клуба. По какъв начин „Герена“ получи лиценз, а „Българска армия“ не? Някакъв документ май остана скрит. Има изисквания, на които стадионът на „сините“ не отговаря“, допълниха Славчев и Атанасов./БЛИЦ