Треньорът на Литекс Ангел Червенков бе доволен след успеха над Рудар (Черна гора) с 4:0. Ловчанлии продължават в Третия квалификационен кръг на Шампионската лига с общ резултат 5:0. Отборът чака съперника си, който ще бъде Биркиркара (Малта) или Жилина (Словакия). Двата тима играят утре своя реванш, като в първия мач малтийците победиха с 1:0.

“Получи се успешен мач, ние бяхме казали преди няколко дни, че идваме в Подгорица, за да победим. Успяхме да икономисаме и сили през второто полувреме. Доволен съм от момчетата. Имаше моменти, в които бяха колебливи, допуснахме малки неточности, но по-важното е, че успяхме да реализираме попадения, които стъписаха домакините. След това мачът бе лесен за нас. Има какво да се желае още в играта на нашия отбор, но това не е противникът, който трябва да е мерило за класата на Литекс. Очакваме следващия съперник, ще набираме сили”, каза Червенков.

“Предпочитам малтийския отбор, Жилина е много по-класен съперник. Трябва ние да се подготвим добре. Ивайло Петков е опитен футболист, придава увереност и класа на отбора. В този двубой включването му се получи прекрасно. Не сме готови още на 100%, но набираме скорост и ще бъдем все по-добри и по-добри”, завърши треньорът на Литекс./БЛИЦ