Треньорът на Литекс Ангел Червенков изрази бурно емоциите си след награждаването с шампионската купа. Ловчанлии станаха шампиони още миналия кръг, а днес победиха Берое с 3:0 в мач от 29-ия кръг на “А” група.

“Удоволствието е голямо. Разбира се, че е много сладко да станеш шампион. Титлата е напълно заслужена, всички си свършихме работата. Всеки мач играхме за победа и за това станахме шампиони”, заяви Червенков.

"Господин Ганчев има най-голяма заслуга за титлата, за него каквото и да кажем, все ще е малко. Всички футболисти и треньори също заслужават поздравления. Сега трябва да се настроим по европейски, трябва да вдигнем нивото ни. Гледаме напред, не обръщаме внимание на спекулациите. Ръководството си знае работата", завърши Червенков.

Президентът Трифон Попов също бе радостен след получаването на шампионската купа. „Посвещаваме титлата на нашия собственик Гриша Ганчев, той е с основна заслуга за нея. Разбира се и треньорското ръководство се справи невероятно, но просто всичко се дължи на господин Ганчев. Още е рано да мислим за селекция, но със сигурност ще има такава. Надяваме се да ни се отдаде добър шанс да атакуваме Шампионската лига и да влезем в групите на надпреварата”, каза развълнуваният Попов./БЛИЦ