Треньорът на Литекс Ангел Червенков даде интервю за клубния сайт в навечерието на дербито с Левски. Ето какво каза специалистът преди гостуването на временния лидер в “А” група в София: 

- Г-н Червенков, предстои един мач, който може да се окаже определящ в борбата за разпределение на челните места?
- За нас това е поредния мач от поредния кръг на "А" група. Не се подготвяме специално за него. Нямаме никакви колебания в отбора. Отиваме в София, за да играем добре и да гоним победата.

- За Левски това е мачът на сезона.
- Това си е проблем на Левски. Усеща се напрежение в отбора им. Защото те си задават сериозния въпрос: "Ако загубим, какво правим"? Има голямо напрежение в лагера на противника преди мача. Самите левскари го усещат.

- А какво е усещането в Литекс ден преди сблъсъка на "Георги Аспарухов"?
- Напълно сме спокойни и уверени. Идваме в София за да победим.

- Напоследък често споменавате, че имате проблем при определянето на групата, тъй като всички са във форма и се чудите кой да отпадне. Сега така ли е?
- Абсолютно. Имам същия проблем преди мача с Левски. Поради тази причина групата за София ще бъде 20 човека. В последния момент ще решавам кои двама да отпаднат. Има няколко човека и в дублиращия отбор, които играят добре и също са готови за първия тим.

- Какво е състоянието на Ивелин Попов?
-Той тренира наравно с останалите. Ивелин е готов за мача с Левски.

- Есенният сезон почти приключи. Вече се оформиха силите в челото на класирането. Какъв е вашият коментар?
- Имам наблюдения за това, което се случва в челото на класирането, но мен ме интересува Литекс да поддържа собствения си стил. И да няма никакви колебания в играта, както се случва напоследък. Интересува ме само моя отбор. Конкурентите - не. Не правим никакви сметки. Работим единствено по въпроса Литекс да израства колкото може повече./БЛИЦ