Старши треньорът на Литекс Ангел Червенков заяви, че не е толкова недоволен от представянето на тима, въпреки загубата с 1:4 от Пирин в Кюстендил.

“Защо да е тежко да говоря? Има реалности във футбола. Може да се каже, че нашият отбор се опитваше да диктува събитията на терена, да играе атакуващ футбол. Гостите се възползваха от наши грешки, успяха да реализират ситуации на контраатаки. Съжалявам единствено, че не успяхме във важните моменти да реализираме нашите положения. Съжалявам за загубата”, каза Червенков.

“До 20-ата минута диктувахме нещата на терена. След това се получиха доста колебания, плод на наши грешки. Очаквах да видя повече характер в нашия отбор. Ние имаме динамика, когато терените са добри и съдията позволи да се играе бърз футбол. Но когато срещу себе си имаш отбор, който се защитава с 10 души, е малко по-трудно да се получи тази динамика. Ние все пак се стремим да играем модерен футбол. Имаме цяла седмица до мача с Левски, ще видим моментното състояние на момчетата и едва тогава ще видим кои ще започнат като титуляри”, завърши треньорът на “оранжевите”./БЛИЦ