"Въпреки добрата ни игра, ние не продължаваме напред", заяви треньорът на Литекс Ангел Червенков след загубата с 1:3 от Жилина в реванша и отпадането от Шампионската лига.

"През първото полувреме създадохме добри положения, но вратарят им се намеси великолепно и спаси два чисти гола. Галато също пази отлично и спаси дузпа, което ни даде допълнителен импулс", заяви Червенков.

"През второто полувреме имахме шанса да поведем резултата, но след само две минути ни върнаха гола, а след това и Ивелин Попов получи червен картон. Мога да кажа, че и при първия, и при втория гол, имаше нарушения срещу наши играчи. Сигурен съм, че срещу Йеленкович имаше фаул", убеден е наставникът на Литекс.

"Въпреки загубата, играхме добре, но трябва да има концентрация през цялото време на мача. Ние създадохме положение и вкарахме, но не успяхме да задържим преднината си. При 1:1 пуснах офанзивни играчи, но те не успяха да се справят със задачите си", продължи пред "Гонг" Червенков.

"Трябва бързо да преодолеем това поражение и да се съсредоточим върху българския шампионат", каза още Червенков след отпадането от Жилина, което прати тима в Лига Европа. /БЛИЦ