Президентът на БФС Борислав Михайлов днес става на 53 години. Легендарният вратар остави името си в историята на родния футбол с изявите си за Левски и националния отбор. Той бе част от златното поколение, което достигна полуфинал на световното първенство в САЩ през 1994 година. Паметни остават миговете от 1/8-финала срещу Мексико и спасените дузпи на Михайлов, които класираха отбора на 1/4-финала с Германия.

Вратарят игра на Мондиала през 1986 година в Мексико. Боби бе на вратата и на европейското първенство в Англия през 1996 година. Михайлов бе част и от състава за Световното във Франция през 1998 година, но остана резерва на Здравко Здравков.

Боби Михайлов е избран за футболист №1 на България за 1986 година.

От 2000 година е член на Изпълкома на Български футболен съюз и заместник-председател на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС). От 2001 година е първи вицепрезидент на БФС. Избран е за президент на БФС на 21 октомври 2005 година. На 30 януари 2009 година е преизбран на поста, след като за кандидатурата му гласуват 316 от 373 делегата на конгреса. На 14 февруари 2014 година е избран за трети път за президент на БФС.

На 22 март 2011 година Борислав Михайлов е избран за член на Изпълкома на УЕФА. Той е първият българин, избран на този пост. Наскоро стана част и от структурата на ФИФА.

Най-голямото му постижение като ръководител на българския футбол бе факт на 17 ноември 2016 година. На този ден, в който чествахме годишнина от победата ни на "Парк де Пренс", бе открита чисто новата футболна база на националния отбор. Лично президентът на УЕФА Александър Чеферин поздрави Михайлов и екипа му за отличната работа.

Борислав Михайлов е женен е за трикратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова. Има три деца (две дъщери и син) — Бисера и Николай от първия си брак, и Елинор — от брака си с Мария Петрова. В края на 2008 година се ражда първият му внук.

Екипът на агенция БЛИЦ честити рождения ден на Борислав Михайлов. Пожелаваме му много здраве, късмет и още успехи.