Надежда (Доброславци) продължи победния си ход в лятната подготовка. Момчетата на старши треньора Георги Александров надвиха френския Футбол дьо Париж с 1:0 в контрола, играна на стадиона в Доброславци.

Единственото попадение заби ветеранът Георги Александров Георгиев в 71-ата минута. Халфът се разписа след образцова атака, организирана от Валентин Ванов. Новото попълнение проби по крилото, нахлу в наказателното поле и подаде на непокрития Александров. Бившата звезда на Локо (Сф) и Беласица се разписа с отмерен изстрел от точката на дузпата под плонжа на вратаря за 1:0.

Гостите бяха водени от бившия ни национал Георги Бачев, който през последните месеци беше директор в Локомотив (Мездра).

В техните редици играха предимно тъмнокожи футболисти, които си търсят нови отбори в България.

За Надежда пък в игра влязоха общо 18 играчи, цели осем от тях са на проби, а само 10 са останали от тима от миналия сезон в Софийската регионална група – Север. Сред новобранците са момчета от Драговищица, Костинброд, Царско село, Чепинци, София Спорт, Легия, както и един халф, подвизавал се досега в ниските дивизии на Германия.

Това беше втора победа от началото на подготовката за тима от Доброславци. На старта на тренировките “синьо-червените” надвиха Спортист (Драговищица) с 3:0. Следващата контрола ще бъде на 31 юли (неделя) от 18, 30 на стадиона в Доброславци срещу Изтребител (Иваняне).

Човекът-клуб за Надежда е Светослав Цончев. Той дава мило и драго за родния отбор. От години той почти сам и с помощта на приятели издържа клуба. “Доволен съм от представянето на момчетата и най-вече от новия треньор Георги Александров. Той е бивш наш игпач. Познава отлично обстановката в Доброславци. Взискателен е доста, иска да има дисциплина и резултатите са налице. Усеща се, че вече има силна ръка в отбора. Уверявам любителите на футбола в нашето село, че приятните изненади за новия сезон тепърва предстоят. Обещаваме им с моите колеги и партньори от управата на Надежда (Доброславци) още приятни емоции”, заяви пред vitoshanews.com Светослав Цончев.

Междувременно детско-юношеската школа на клуба от Доброславци обяви прием на нови млади таланти. Най-интересното е, че децата НЯМА ДА ПЛАЩАТ НИКАКВИ МЕСЕЧНИ ТАКСИ. Обучението е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО.

Набират се деца от наборите 2004, 2005, 2006 за участие в републиканските първенства, както и деца, родени през 2008 г. за попълване на подготвителна група. За контакти и информация: 0887 32 06 00

“Нашата идея е на базата на това да изградим децата преди всичко като хора, а не да стават престъпници, наркомани и т.н. Надяваме се с моите партньори да произведем така да се каже нормални граждани на нашата родина, отговорни и интелигентни, деца, които имат уважение към по-възрастните. Искаме те да се развият преди всичко като личности, а футболът е малко на по-заден план, обясни Цончев. – Да се развият талантите като личности и спортисти, тогава няма да има по-щастлив човек от мен, уверявам ви в това. Не всеки може да стане суперфутболист, но ще дам всичко от себе си от всеки от тези момчета да стане ЧОВЕК.”
Милен ДИМИТРОВ/"Витоша Нюз"