Димитър Пенев е уникат - рядък екземпляр. Беше голям като футболист, голям е като треньор, а лафовете му са феноменални. БЛИЦ успя да събере няколко бисера на Стратега, които той е изръсвал неофициално пред хора от ЦСКА – играчи, треньори, ръководители. Както и пред приятели. Това са непубликувани досега хитове, излезли от устата на великия Чичо Митко.

* Удоджи, к’во гледаш като гладен шоп пред бакалия. Стига ги кокори тия очи, ще ти изскочат навънка!

* Като върнем Пафа, ще си оправим защитата.

* Тая бутилка трудно се отваря. Като стара мома е...

* Студентски град да го кръстим на Топъл град, викам аз, та вие всяка вечер сте там и все вдигате градусите.

* Тоя не може да пие. Обърна една водка и взе да кудкудяка.

* Жиесемът ми се повреди. Аз натискам копчетата, той пее, егати и техниката.

* Митал, Питал, това е... Няма пари. Какъв началник ни е тоя, никакъв не се е вясвал. Аз, ако ей сега на улицата го срещна, няма да го позная. Помня само, че беше едно мургаво и ниско, друго не помня...

* Ей, един журналист ме побърка. Цял ден ми звъни. Аз му затварям, той пак. Питам го да не е гладен, че да го нахраня. Щях да му предложа един сандвич от ресторанта. Не, вика, искам само 2-3 неща да те питам. 2-3, ама като ме захапе, отиде цял час. Ами на мен ушите ще ми загреят. На друг пък му казвам 4-5 неща и му затварям – на сутринта нашият написал цял роман във вестника. Измислял си работи, дето през главата ми не са минавали.

* Срещам един приятел, тупа ме по рамото и вика: Пена, прочете ли ми съобщението дето ти го пратих! Майтапчия човек. Аз на вестника вече буквите не виждам, камо ли да се кьоря на телефона.

* Батков като ги натупа БАТЕ се умълча. Вдън земя се покри. Не го чувам вече да мучи по радиото на Томислав. Братушките май му взеха микрофона.

* Интер...нет, милан...нет... Какви са тия щуротии. Аз само вестници чета. Как ги вкарват тия работи в тия екрани, не знам. Това е за младите, не е за стар човек като мене.

* Цял ден го търся по телефона, той не се обажда. Като се върна, ми вика, че бил в чужбина и нямал роми ли, ромин ли, нещо такова.

* С олио ли ви мазаха за тоя календар. Приличате на пехливани. Ние дъртите, ако се бяхме съблекли, жените щяха да ни изгонят.

* Настич пак го заболял долният мускул.

* Казах му на доктора да прати Кирчо Котев на магнита да го изследват.

* Не я ритайте отвътре топката, подавайте я.

* На корнера няма да стоите на едно място и да си бъркате в носовете. Движете се, движете се, гледайте си играча накъде отива, не го изпускайте.

* В средата се пречкате, тичайте по към края, ама не съвсем, за да не се оголвате.

* Криза имало? Каква криза – днеска един в магазина напълни 2-3 големи кошници. На продавачката и се схванаха ръцете да му брои парите.

* Тая репортерка уж мене питаше, а все към играчите зяпаше. Ако знае началникът й как се оглежда, ще я изгони. Там нямат ли мъже в тия вестници.

* Дучето събрал тия дето просят пред ЦУМ, облякъл ги и ги направил на шейхове. Ама по обувките се издадоха. На единия бяха скъсани, сигурно ги е взел от некоя кофа за боклук на път за стадиона.

* О-мо-ди-ди-аа-бе.. Леле, ама много му е сложно името на тоя нигериец. Устата ме заболя. Ако го докараме, лепнете му едно кратко име като на исландеца, че иначе само ще сричам.