В понеделник стартира обучението на групата млади наши треньори в академията на лондонския Чарлтън, част от собствената програма на оглавяваната от Петьо Костадинов "Проспорт Медиа" за достъп до водещи методики на българските наставници от малките футболни академии. Използвайки връзките си Полковника уреди стаж в бившия клуб на Радостин Кишишев и Светослав Тодоров да изкарат Александър Капитански от академия RD Sport, Петър Иванов от ДЮФК Национал, Радослав Мечков от футболна академия Барса БГ и Станислав Георгиев, студент в Националната спортна академия "Васил Левски", бивш играч на Добруджа.
 
Четиримата млади треньори бяха посрещнати и въведени в седмичния цикъл от институцията в Чарлтън Атлетик и английския футбол Стив Айвъри. Той е много важна част от идеята на "Проспорт Медиа" и неин безкористен помощник.

Треньорите започнаха в движение още с пристигането си на базата в Източен Лондон. Гледаха тренировки и мач от шампионата в резервната лига между Чарлтън и Хъл Сити. Интересен факт е, че през последните години Чарлтън става шампион до 18, а преди година и до 21 години. Само в два прозореца реализира директно от академията трансфери за общо 15 милиона паунда за родени през 1997 година състезатели. А купувачите са ливърпулската двойка - Евертън и Ливърпул.

Снощи четиримата наши треньори изгледаха на живо домакинската загуба на Чарлтън с 0:2 от Милтън Кийнс Донс в мач от първенството на Първа лига.