Старши треньорът на Черноморец Красимир Балъков продължава да работи изключително по европейски в Бургас. “Акулите” за пореден път ще се възползват от контактите на Бала в Германия.

Общо четирима от Черноморец ще заминат за немския Шалке 04. Футболистите Александър Стоймирович и Костадин Дяков ще тренират с колегите си от Шалке 04. Престоят им може да се определи и като пробен период. За седемте дни, в които те ще бъдат в отбора, са предвидени и две контролни срещи, в които двамата ще вземат участие. За 9 октомври е насрочен двубой с швейцарския Йънг Бойс в Берн, а за 10 октомври е планирана проверка и срещу втородивизионния Шафхаузен.

Помощник треньорът на Балъков - Илия Груев и Йончо Арсов също ще прекарат една седмица в Гелзенкирхен. И двамата през този период ще наблюдават тренировъчния процес в отбора, воден от Феликс Магат. Те ще имат срещи не само с треньора на Шалке, но и с хората от неговия щаб.

В края на седмицата футболистите и треньорите на Черноморец се връщат в България и от понеделник ще се включат в подготовката на отбора си за двубоя от 9 кръг на първенството срещу Сливен./БЛИЦ