Наставникът на Пирин (Благоевград) Йордан Самоковлийски съобщи пред медиите на първото занимание на отбора, че към четирима играчи от клуба има оферти от чужбина. Той съобщи имената на двама от тях – Владислав Златинов и Веселин Стойков.

„Освен към тях двамата има оферти към още двама играчи. Футболистите ни са търсени дори в страни като Полша и Германия. Ние нямаме право да спираме който и да е футболист, когато става въпрос за чужбина“, коментира Йордан Самоковлийски, цитиран от е-79.

Наставникът не пожела да потвърди евентуалното завръщане в Благоевград на Антон Костадинов от Монтана, но даде да се разбере, че няма нищо против привличането на боец като него. Според опитния треньор, ако Костадинов успее да уреди отношенията си с Монтана, е добре дошъл при "орлетата".

Със сигурност от Пирин ще има и освободени футболисти, тъй като в момента бройката на играчите е повече от 20 и трябва да бъде редуцирана.

„Със сигурност мога да кажа, че от отбора ще има освободени играчи. Мисля, че те сами си усещат дали могат да се наложат или не. Съвсем нормално е да има и такива, които ще си тръгнат, а ще има и такива, които ще дойдат при нас. Колкото до първата контрола с Лудогорец, мога да ви кажа, че за нас е въпрос на чест да играем срещу шампиона на България, който направи впечатляващи мачове в Европа. Не мисля, че е проблем, че ще бъдем само на една седмица подготовка за този мач“, каза още Самоковлийски.