Четирима футболист на Спартак (Плевен) отпаднаха за първия мач от пролетния дял на първенството в "Б" група. Селекцията на Красимир Бислимов гостува от 15:30 часа на Чавдар (Етрополе).

"Синьо-белите" заминаха без контузените нападатели Симеон Рудашки, Станислав Краев и Любомир Тодоров, а поради лични причини в последния момент от групата отпадна левият защитник Милен Тодоров. Липсата на здрави нападатели, както и напускането на опитния таран Десислав Русев, определено ще е проблем за Спартак в борбата му за победа в предстоящия сблъсък. Бислимов обаче вярва, че в отбора има достатъчно опитни футболисти, които умеят да бележат.

Зимната подготовка на "синьо-белите" беше белязана от редица скандали, довели до неяснота около бъдещето на клуба до последния момент. Все пак, след напускането на президента Иван Динов Спартак се сдоби с нов спонсор и въпреки нарушения тренировъчен процес, отборът продължава борбата за класиране в "А" група. Наставникът на плевенчани Красимир Бислимов обяви, че класирането за елита остава като цел пред тима и той вярва, че с този състав тя е изпълнима.

От голямо значение за спечелването на трите точки в днешния мач ще се окаже и публиката на Спартак. Очаква се поне 100 привърженици на "синьо-белите" да пътуват до Етрополе, за да дадат сили на своите.