Четирима футболисти на "Ботев" (Пловдив) тренираха отделно от съотборниците си по време на поредното занимание на лагера в Александруполис, съобщиха от клуба. Проблеми с аддукторите извадиха от игровата част в четвъртък сутрин Веселин Минев и Данчо Христов, докато Борис Галчев и Хабиб Бамого са с болки съответно в ахилеса и бедрото.

Най-сериозно е състоянието на левия защитник на "Ботев" и националния отбор, който завъртя едва няколко обиколки около терена и бързо се прибра в хотела. Останалите трима пропуснаха играта с топка, но в последвалата кондиционна част тичаха наравно с основната група. Медицинският щаб внимава да не настъпят усложнения с травмите и ще преценя състоянието на футболистите преди всяка тренировка.

По време на заниманието пък Вандер Виейра бе ударен лошо след единоборство за топката с младока Владимир Айтов. За щастие бразилецът се размина само с натъртване и след намесата на доктора и физиотерапевтите той се върна в игра. Програмата на „канарчетата" в четвъртък включва две тренировки, като следобедната е с начален час - 16.00.